Acha - Logo • Biografie
 • Bezetting
 • Foto's
 • CD
 • Sample
 • Boekingen
 • Email


 •  English Nederlands


  © 1999 D D'sign
   

  A C H A
  Worldmusic Ensemble  Tanar Catalpinar

  Tanar Çatalpinar, geboren in Ankara, kwam in de jaren '70 naar Nederland. Autodidactisch ontwikkelde hij zich tot componist, zanger en muzikant. Hij is een van de eersten in West-Europa die de grenzen van de etnische muziek verlegde en een fusie met jazz en popmuziek tot stand bracht. Door hem opgerichte bands als Turquoise en East Meets West zijn daar de muzikale getuigen van.

   
  Nahim Avci

  Nahim Avci behoort tot de selecte groep van saz virtuozen in Nederland.
  De bijzondere techniek werd hem bijgebracht door een traditionele Turkse meester. Behalve saz speelt hij ook andere Turkse instrumenten waaronder kemane en tar. Hij houdt zich bezig met de overlevering van Turkse muziektradities en studeerde compositieleer aan het Rotterdams Conservatorium.

   
  Benito Ouwendijk

  Benito Ouwendijk studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij de beroemde Paco Peña, waar hij zich ontwikkelde tot een gedreven flamenco-gitarist. Regelmatig gaat hij naar Andalucía om zich verder te bekwamen in de verschillende facetten van de flamenco. Hij is actief binnen diverse projecten waaronder het dúo flamenco 'La Union' en in 'Arte Flamenco' van Prisca Maria.

   
  Ashok Pathak

  Ashok Pathak stamt uit een beroemde Noord-Indiase familie, die al zeven eeuwen tradionele musici voortbrengt. Er bestaat dan ook een officiele School of Pathak Music. Zijn eerste leraar was zijn vader Pandit Balrom Pathak, deze was een bekend musicus in India. Ashok Pathak treedt regelmatig op als solist en is tevens werkzaam als muziekdocent aan diverse muziekscholen.

   
  Alice van den Boogaard

  Alice van den Boogaard werd al op jeugdige leeftijd aangetrokken 'door die mooie lage noten'. In het kader hiervan is haar keuze voor basgitaar niet moeilijk te begrijpen. Na het spelen van funk, soul en R&B raakte zij steeds meer geinterresseerd in jazz en wereldmuziek. Alice speelt sinds februari '96 in de groep Acha.

   
  Siavach Yazdanifar

  Siavach Yazdanifar, afkomstig uit Iran, is een ware virtuoos op de tombak, een Iraans slaginstrument. In Belgie begeleidt hij veschillende uit zijn vaderland afkomstige groepen. Ook Siavach maakt sinds 1996 deel uit van Acha.